Om Cambio

Cambio en en av Nordens ledande leverantörer inom e-hälsa med ett heltäckande erbjudande för hela kedjan inom vård och omsorg. Målet är att erbjuda de mest innovativa digitala lösningarna för regioner, kommuner och privata vårdgivare. Cambios e-hälsolösningar stöttar vårdpersonal i deras dagliga arbete och erbjuder patienter en säkrare och mer lättillgänglig vård. Vi är i dag runt 700 anställda i flera länder. Cambio levererar e-hälsolösningar för hälso- och sjukvården och verksamhetssystem för kommuner i Sverige, Danmark, Island och Storbritannien.

En av Sveriges bästa arbetsplatser!

Varje år utvärderar undersöknings- och konsultföretaget Great Place To Work mer än 10000 organisationer för att ge dem ett mått på sin arbetsplatskultur och sin insats som arbetsgivare. Vi på Cambio har varit certifierade av Great Place To Work sedan 2017 och i år placerade vi oss på topp 15-listan och fick utmärkelsen ”Sverige Bästa Arbetsplats 2020″.
Läs mer »

Våra kunder

I Sverige använder åtta regioner och en privat vårdgivare journalsystemet Cambio COSMIC. Flertalet regioner är på väg att införa vårdinformations-stödet. 40-talet kommuner använder verksamhetssystemet Cambio Viva. Cambio växer på den europeiska marknaden och har ett stort antal användare i Danmark, Storbritannien, Färöarna, Grönland och på Island samt i Nya Zealand.

Historia

Cambio grundades 1993 av två Linköpings-studenter som fick i uppdrag att konstruera ett digitalt journalsystem till en privat läkarklinik. Succén var snart ett faktum. Fler kliniker hörde av sig och inom kort fanns tio anställda på det nybildade företaget.
1998 fick Cambi sin första sjukhuskund, Ersta Sjukhus. Den första landstingskunden var Huddinge Sjukhus som anslöt sig i samband med millenieskiftet. Åren därefter utsågs Cambio till “Årets Gasell” fyra år i rad.

Efter hand som bolaget växt har erbjudandet breddats. Cambio stöttar nu både kommunala och regionala verksamheter såväl som privata vårdgivare med verksamhetsstöd, journalsystem och system med specifika spjutspetsfunktioner som exempelvis kliniska beslutsstöd, system för intensivvård och vaccinationssystem.
2020 har Cambio avtal med 17 av 20 regioner och runt 40 kommuner i Sverige samt flera internationella kunder.
De två grundarna är fortfarande engagerade i bolaget.

Kontor

Våra svenska kontor finns i Linköping, Motala och Stockholm. Vi har även kontor i Köpenhamn och Århus samt i Reading utanför London. I Colombo på Sri Lanka har vi ett bolag för vår löpande produktutveckling. Hitta kontaktuppgifter till samtliga kontor här.

Vill du jobba på Cambio?

Se lediga tjänster

En av Sveriges bästa arbetsplatser!

Vi på Cambio har varit certifierade av Great Place To Work sedan 2017 och i år placerade vi oss på topp 15-listan och fick utmärkelsen ”Sverige Bästa Arbetsplats 2020″.